. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Τεστ ανίχνευσης ποιότητας μελιού.


Τεστ ανίχνευσης ποιότητας μελιού. 

1) Μελάσα  (νερό και σάκχαρα) τεστ με το φιτίλι.
    α) Το φιτίλι βουτηγμένο σε καθαρό μέλι θα ανάψει.
    β) Το φιτίλι βουτηγμένο σε μέλι με μελάσα δεν επιτρέπει να
καίγεται λόγο του υψηλού ποσοστού σε υγρασία, ταυτόχρονα
ακούγετε ένας ήχος τριξίματος.
2)Μέλι αναμεμιγμένο με σιρόπι, τεστ  ροής μέσα στο νερό.
   α) Το καθαρό μέλι ρέει με τη γνωστή κίνηση ζιγκ ζαγκ,
το μέλι με σιρόπι  ρέει περίπου όπως το νερό.
   β) Το καθαρό μέλι χύνετε μέχρι το πάτο του σκεύους με το νερό,
το μέλι με σιρόπι αρχίζει και διαλύετε.
3) Μέλι αναμεμιγμένο με άμυλο με σκοπό την αύξηση του βάρους
και την λεύκανσή του.
   α) Προσθήκη σε μια ποσότητα του μελιού κρύου νερού και
ανακάτεμα το μέλι υγροποιείτε ενώ το άμυλο θα καθίσει στον
πυθμένα.
   β) Αντίθετα αν αυτό το μέλι θερμανθεί και έπειτα ψυχθεί θα
γίνει πέτρα.
4)Μέλι αναμεμιγμένο με εμπορική γλυκόζη.
   Ανίχνευση με τη δοκιμή του ιωδίου. Ένα μικρό δείγμα μελιού
Αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού, και μετά 50 ml από αυτό
αναμιγνύετε με 1 g ιώδιο και 3 gr ιωδιούχου καλίου, αν το μέλι
περιέχει εμπορική γλυκόζη τότε το μείγμα θα χρωματιστεί κόκκινο.
Αυτό  γίνετε λόγο της παρουσίας ερυθροδεξτρινών στην γλυκόζη
όπου με την υδρόλυση με ιώδιο χρωματίζονται κόκκινες.







Να είστε όλες και όλοι καλά.
Παναγιά μου σώσε μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):