. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Απορίες για το μέλι.

Το μέλι που τρώμε  κάθε χρόνο από τον ίδιο πάντα παραγωγό, δεν είναι το ίδιο. Τι συμβαίνει;
Είναι λογικό. Το μέλι, ασφαλώς και δεν είναι κονσέρβα ώστε να έχει πάντα την ίδια σταθερή και αναλλοίωτη γεύση, είναι όμως ένα φυσικό προϊόν που εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες της κάθε χρονιάς. Μιλάμε για την θερμοκρασία, τον αέρα, την υγρασία, την ηλιοφάνεια και όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανθοφορία και την νεκταροέκκριση κάθε φυτού.
Ο κάθε παραγωγός μελισσοκόμος με την ίδια πάντα μελισσοκομική πρακτική, κάθε χρόνο στον ίδιο τόπο, βγάζει διαφορετικό μέλι. Μπορεί να είναι δηλαδή
θυμαρίσιο η Έλατος η πεύκο και τις δυό χρονιές, αλλά ίσως η φετινή παραγωγή να μην έχει τόσο έντονο άρωμα η να έχει λίγο πιο γλυκιά γεύση η να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμο η και το αντίθετο, βέβαια για όσους το καταλαβαίνουν. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και καμιά διαφορά.
Ένα είναι σίγουρο ότι όσοι τρώνε αρκετό μέλι το χρόνο και από τον ίδιο παραγωγό αυτό το γνωρίζουν και το ξέρουν.

Το θέμα δεν είναι αν κάθε χρονιά το μέλι είναι λίγο διαφορετικό η όχι, το θέμα είναι αν είναι μέλι και αν σας αρέσει.
Το ίδιο ισχύει και για το κρασί ποτέ κάθε χρόνο δεν έχει την ίδια γεύση και ας είναι από τον ίδιο 
παραγωγό και από το ίδιο αμπέλι. Αυτό είναι μια απορία που με βασάνιζε και εμένα παλιά και 
που κανένας δεν ήξερε να απαντήσει άλλα παρόλο αυτά και σήμερα είναι αρκετοί που δεν 
μπορούν να εμπεδώσουν. 
---------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή την άποψη την διαβάσαμε σε ένα φυλλάδιο, εμείς ξέρουμε τι ισχύ.
θέλουμε την δική σας άποψη, εκτός από τους μελισσοκόμους, αν το 
συμμερίζεστε αυτό η όχι. 

Να είστε όλες και όλοι καλά.
Παναγιά μου σώσε μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):