. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Δεν κάνουν μόνο οι μέλισσες κερί.

Το φυτό Hoya carnosa ή αλλιώς «φυτό κερί» ευδοκιμεί στην Ασία και την Ωκεανία και χρησιμοποιείται κυρίως σαν διακοσμητικό. Τα άνθη του έχουν ανοιχτό ροζ χρώμα και σχήμα αστεριού. Το φυτό αυτό έχει μια μοναδική ιδιότητα, που του έδωσε το ονομά του, καθώς εκκρίνει μια παχύρευστη κηρώδη ουσία
που κάνει τα άνθη του να φαίνονται …κέρινα. Τα εντυπωσιακά κέρινα άνθη που διαθέτει βγαίνουν σε ομάδες και πολλές φορές έχουν ένα υπέροχο, γλυκό άρωμα. Η πιο διαδεδομένη ποικιλία, έχει άνθη υπό-ροζ χρώματος ωστόσο υπάρχουν και τύποι με λευκά άνθη ή ακόμα και ρόδινα ανοιχτής απόχρωσης ή ακόμα και πιο σκούρας.Είναι ένα αναρριχώμενο παχύφυτο, αειθαλές και πολυετές χωρίς ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στο υπερβολικό κρύο αλλά ιδανικό για το ήπιο κλίμα των πεδινών περιοχών της χώρας μας! Έχοντας στο νου μας τα παραπάνω, εξυπακούεται πως στον βαρύ Χειμώνα η Χόγια η Σαρκώδης (Hoya Carnosa) θα πρέπει να προστατευθεί.

g.live

Να είστε όλες και όλοι καλά.

Παναγιά μου σώσε μας.    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):