. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τενεκεδάκια μελιού.. παντός καιρού.



Αφού το μέλι φέτος είναι λίγο και τα τενεκεδακια δεν γέμισαν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε
μερικά για να φτιάξουμε παστά.Τα τενεκεδάκια είναι τα δικιλα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
χωράνε δυο κιλά ψάρι.



Η διαδικασία είναι απλή, αφού καθαρίσουμε το γαύρο κόβοντας τα κεφάλια και βγάζοντας τα
εντόσθια τον πλένουμε καλά και τον αφήνουμε να στραγγίσουν καλά τα νερά, μετά τον
τοποθετούμε μέσα στο τενεκεδακι βάζοντας μια στρώση χοντρό αλάτι μια στρώση ψάρι.


Οι ουρές προς τα μέσα και οι κοιλιές προς τα πάνω.


Και τελειώνουμε με την τελευταια στρώση αλάτι. Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος με ένα τούλι
σκεπασμένο το τενεκεδακι για να παίρνει αέρα και έως ότου (ψηθεί) ο γαύρος και μετά κλειστό στη
συντήρηση του ψυγειου. Τέλος ξεπλένουμε με ξύδι το ψημένο γαύρο και καλή όρεξη.
Είναι εύκολο να πας να αγοράσεις λίγο παστό για να φας αλλά δεν έχεις νιώσει τη χαρά
της δημιουργίας απλά φούσκωσες το στομάχι σου.Και το βασικότερο ξέρεις από ποια
θάλασσα είναι το ψαράκι.
Βασική προϋπόθεση το ψάρι να σπαρταράει       
Θα αναγκαστούμε να φτιάχνουμε το φαΐ μας γιατί οπως πάει η κατάσταση θα θέλουμε
πολλά λεφτα να αγοράσουμε οτιδήποτε που λέγετε τρόφιμο.
Πάστωσε λίγο γαύρο για το χειμώνα βάλε λίγο αλεύρι στο υπόγειο ερχεται πείνα λέω.
g.live
Να είστε όλες και όλοι καλά.
Παναγιά μου σώσε μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):