. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Κεραλοιφή-επεξήγηση.


Μερικοί συνάδερφοι ρωτάνε για την διαδικασία παρασκευής της κεραλοιφής και επειδή το τελικό μίγμα τους βγήκε πολύ σκληρό,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.Θα ήθελα να επισημάνω ένα σημείο στο τελικό στάδιο που παρέλειψα.
Η διαδικασία παρασκευής βέβαια δεν αλλάζει, εκείνο όμως που πρέπει να κάνει κανείς είναι το 
εξής.

Αφού τελειώσουμε και έχουμε ομογενοποιήσει το μίγμα, έτσι όπως είναι υγρό δεν το ρίχνουμε στα τελικά βαζάκια χρήσης αλλά σε ένα ποτήρι κατά προτίμηση πορσελάνης για να μην μας σπάσει από τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το μίγμα μας τώρα είναι αρκετά σκληρό και είναι δύσκολο να το πάρουμε με το χέρι για επάλειψη.
Πρέπει να μαλακώσει και για να το καταφέρουμε αυτό ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός,να το
ζυμώσουμε.Το βγάζουμε σιγά σιγά από το ποτήρι με ένα κουτάλι και το βάζουμε μέσα σε μια πλαστικια σακούλα και το ζυμώνουμε έως ότου να γίνει αλοιφή.
Και τώρα η κεραλοιφή μας είναι έτοιμη να την τοποθετήσουμε στα βαζάκια χρήσης.
Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία και ο τρόπος λειτουργίας της βανιλιέρας.
Καλή επιτυχία.


g.live


Να είστε όλες και όλοι καλά.
Παναγιά μου σώσε μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):