. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Μελισσοκόμε δεν περνάς ούτε από θάλασσα, ούτε και από ξηρά.


Μετά το ατυχές περσινό γεγονός που συνέβη σε συνάδελφο μελισσοκόμο κατά τη μεταφορά των μελισσιών του με πλοίο επιβαρυνθήκαμε και όλοι οι υπόλοιποι. Όταν για κάποιο λόγο βγήκαν μέλισσες από τις κυψέλες και επιτέθηκαν σε άτομα που ήταν κοντά.
Η αιτία για τα περεταίρω ήταν ότι ένα άτομο που τσιμπήθηκε ήταν αλλεργικό με αποτέλεσμα να τρέχουν οι άνθρωποι για να προλάβουν τα χειρότερα.
Έτσι τώρα κανένα μελισσοκομικό όχημα με φορτίο μελισσοσμήνη δεν επιβιβάζετε σε πλοίο εάν δεν κουκουλώσει το φορτίο με προστατευτικό δικτυωτό κάλυμμα για την ασφάλεια των επιβατών.
Αυτό καλό είναι για τους συνταξιδιώτες αλλά είναι πολύ κακό για το μελισσοκόμο γιατί κινδυνεύουν τα μελίσσια από ασφυξία, και τώρα πολύ συνάδελφοι που μεταφέρουν μεγάλη μάζα το παίζουν ανάλογα και με τις εξωτερικές θερμοκρασίες κορόνα γράμματα. Αυτό εφαρμόστηκε από το περασμένο καλοκαίρι ενώ μέχρι τότε περνούσες χωρίς κάλυμμα. Πριν ξεκινήσετε για τη μεταφορά επικοινωνήστε με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για να μην τρέχετε την τελευταία ώρα.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω τη γραμμή που συνέβη αυτό σημασία έχει ότι από την απροσεξία κάποιου τη πληρώνουμε και όλοι οι υπόλοιποι. 

Συνέβη και αυτό ?.
Είναι αλήθεια ότι έχουν τοποθετηθεί μπάζα στο χωματόδρομο περιμετρικά
από το Κυριάκι Βοιωτίας και έχει κλείσει ο δρόμος ?
Αν ναι , γιατί ? έχει να κάνει με τους μελισσάδες ?
Οι συνάδελφοι μελισσοκόμοι σταμάτησαν να τοποθετούν μελίσσια σε αυτόν
το δρόμο εδώ και χρόνια. Τώρα δεν μπορούμε ούτε να τον διασχίσουμε ?
Ας αναφέρει κάποιος συνάδελφος αν το είδε με τα μάτια του.
Πρόβατο σε ενέδρα.

Να είστε όλες και όλοι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):