. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Βανιλιέρα



Μια έξυπνη κατασκευή που μας λύνει τα χέρια,για την παραγωγή βανίλιας(και όχι μόνο) για τα μελίσσια μας.

Διακρίνονται όλα τα ανοξείδωτα μέρη της μηχανής.




 Το τριφασικό moter για να το λέει η ψυχή του.
 Το θερμόμετρο που είναι απαραίτητο για τον ελέγχο της θερμοκρασίας
 Η εξαγωγή του νερού.
 η τροφοδοσία του καυστήρα με gaz.
 Διπλά τα καζάνια για να προλαβαίνουμε.
 Η είσοδος του νερού και η έξοδος της βανίλιας.
 Οι βάνες τροφοδοσίας της μηχανής
Η δεξαμενή gaz για να μην κουβαλάμε μια-μια τις φιάλες.


Εύχομαι σε όλους υγεία ,και καλή δύναμη για τη νέα μελισσοκομική χρονιά.



Να είστε όλες και όλοι καλά.

7 σχόλια:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗ

melibevias είπε...

Η κατασκευή αυτή είναι εργοστασιακή ,γίνετε όμως και σε κάποιο μηχανουργείο.
Φτάνει να πας στο μάστορα το σχέδιο της μηχανής για να καταλάβει κι αυτός τι ακριβός θέλεις .Υπάρχουν συνάδελφοι που την έχουν κατασκευάσει μόνοι τους,και γλύτωσαν κανα δυομισάρι.

chaniabee !!!! είπε...

Μπράβο ρε φιλαράκι ! όμορφη επαγγελματική δουλειά! Αλλά σαν να μου φαίνετε ότι λείπει ένα εξάρτημα από την μηχανή!!! Η είσοδος του υλικού από το καζάνι στην μηχανή! Που είναι ? είναι πτυσσόμενο?

melibevias είπε...

Δεν λείπει ένα εξάρτημα αλλά δυο. Είναι από ένα κανάλι(λούκι) για το κάθε καζάνι
Το οποίο μπαίνει κάτω από τη βάνα και τρέχει στην είσοδο της μηχανής, είναι πτυσσόμενα γιατί τα καζάνια και η μηχανή είναι σε ξεχωριστές βάσεις.
Η ροη ρυθμίζετε με τέτοιο τρόπο ανάλογα με το πόσα άτομα τη χειρίζονται ώστε να μην
αναγκαζόμαστε να την σταματάμε.

Ανώνυμος είπε...

μπορείς να μας πεις τη συνταγή; έχω βανιλιέρα και μου βγαίνει πολύ σφιχτό πόσο ξινό πρέπει να βάλω;τούς βαθμούς όλα δεν μου βγαίνει καλό!!!!

giasou1 είπε...

Μολις παμε στο ψητο.... ολοι μουγκα.....!!!
μην περιμενεις απαντησει 11.18 κανεις δεν θα σου πει, δυστηχως!!

Ανώνυμος είπε...

βαζω 500 γρ λεμονι 150 αλατι σε150κιλα ζαχαρηκαι ειναι τρελα

Score :
Λάθη (6):