. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Extra δύναμη για το πρωινό ξεκίνημα.



Μια συνταγή που μας δίνει  περισσότερη  δύναμη  για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.
Είναι γλυκαντικό και αμυλούχο, λέγετε  ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ το έτρωγαν από τα
 παλιά χρόνια και το τρώνε ακόμα γιατί φτιάχνετε γρήγορα από λίγα , θρεπτικά,και αγνά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι στο χωριό.
Η συνταγή
9 κουτάλια  της σούπας σιμιγδάλι σιταριού χοντρό
2,5 ποτήρια νερό
0,5 κουτάλια ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πετιμέζι όσο θέλουμε
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε συνέχεια, βράζουμε το χυλό ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι  μέχρι  να πήξη και να στέκεται.  
Το βγάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε στο πιάτο περιχύνοντας με πετιμέζι(βρασμένος μούστος που έχει συμπυκνωθεί και έχει γίνει σαν σιρόπι).
Προτιμήστε να το φάτε τα παγωμένα πρωινά του  χειμώνα.

Στηρίξτε τους μελισσοκόμους παραγωγούς
όλοι  έχουν συμφέρον από αυτούς
στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο.

Να είστε όλες και όλοι καλά. 

1 σχόλιο:

τακης είπε...

καλό αλλά ποιος να το φτιάξει.

Score :
Λάθη (6):