. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011
Πεύκο που έχει φυτρώσει πάνω στη πέτρα.

Εάν ο τόπος το κάνει το πεύκο αυτό θα φυτρώσει παντού. Στη φωτό φαίνετε ένα μικρό πευκάκι που φύτρωσε πάνω στο βράχο.


Αυτό που παρατηρείτε φέτος συνάδελφοι είναι η μεγάλη ανάπτυξη της κάμπιας του πεύκου σαν αποτέλεσμα των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για αυτήν.
Τα πεύκα είναι γεμάτα κουκούλια και αυτά που έχουν πάρα πολλά έχουν και τα κακά τους τα χάλια, φαίνονται σαν να είναι έτοιμα να ξεραθούν.
 Κάθε άλλο όμως παρά κακό τους κάνει, πριν από χρόνια που τα είχα ξαναδεί έτσι τα πεύκα νόμισα ότι είναι τελειωμένα.η κάμπια αυτή τρώει σαν τρελή  τα φύλα του πεύκου  και δεν έχω ακούσει  κανέναν  να κάνει  παράπονα  για αυτήν  παρά μόνο  για τον εργάτη. 
  Ισα ισα όμως ,μετά από την τελική φάση της κάμπιας άρχισαν να πετάνε νέα φύλα και να αναπτύσσονται με γρήγορο ρυθμό. Η φύση έχει ρυθμίσει μόνη της τη φυσική αναγέννηση των πεύκων και κανένα έντομο δεν είναι βλαβερό για αυτά , ούτε και ο καημένος ο εργάτης του πεύκου που το μόνο κακό που κάνει είναι να μας λερώνει τις καρέκλες για λίγες μέρες κάθε χρόνο.Αυτά τα έντομα είναι τόσο ωφέλιμα για το πεύκο, και αν εκλείψουν τότε κλονίζονται οι ισορροπίες της φύσης. Για ένα διάστημα πολεμήθηκε πολύ ο εργάτης αλλά είναι κάτι που δεν πολεμιέται γιατί όσο θα εξαφανιστεί ο δάκος από τα ελαιόδεντρα (πέφτουν χιλιάδες τόνοι εντομοκτόνων κατά του δάκου κάθε χρόνο) άλλο τόσο θα εξαφανιστεί και ο εργάτης από τα πεύκα. (συγνωμη για τις εικονες)

Στηρίξτε τους μελισσοκόμους παραγωγούς
όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς
στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο.

Να είστε όλες και όλοι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):