. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011Το φιδάκι ο Δ----ντης. (Vipera ammodytes)
Ο χειμώνας συνάδελφοι και φίλοι μελισσοκόμοι κοντεύει να τελειώσει , κακό από τη μια γιατί δεν έδρασε όπως θα έπρεπε (έχουμε ακόμα κουνούπια και μύγες) καλό από την άλλη γιατί δεν ξοδέψαμε πολύ πετρέλαιο θέρμανσης. Μιας λοιπόν που τα μοντέλα των εποχών τα αλλάξαμε εμείς οι άνθρωποι πρέπει τώρα και να προσαρμοστούμε σε αυτά. φέτος λοιπόν είναι όλα πρώιμα ,πρώιμα ανοίγουν τα μελίσσια μας, πρώιμες οι αμυγδαλιές, πρώιμα θα βάλουμε ντομάτες στο κήπο μας (εάν μέχρι τότε μας αφήσουν γιατί στο USA δεν τους αφήνουν ) και πάει λέγοντας. Εκείνο που θέλω να σας πώ είναι ότι πρώιμα βγήκε φέτος και ο κακός ο όφης από τη τρύπα του και ήταν κάτω από μια οχτάρα κυψέλη η κακιά οχίτσα. Προσέξτε τα πόδια σας γιατί ο ορός για το συγκεκριμένο όφη υπάρχει συνήθως μόνο στα κάπως μεγάλα νοσοκομεία .Στη φωτό ο όφης είναι γύρο στα 30 cm μόνο, αλλά το μέγεθος εδώ δεν μετράει , πας κατευθείαν και γρήγορα στο HOSPITAL.

4 σχόλια:

MELISSOCOSMOS είπε...

Συναδελφε οι ανθοφοριες δεν ειναι πρωιμες.
Οι αμυγδαλιες ανθιζουν τωρα, ενω επρεπε να εχουν ανθισει απο τον Ιανουαριο, (Μωρη πουτανα αμυγδαλια π ανθιζεις το Γεναρη) λεει ο λαος.
Πιστευω οτι θα εχουμε φυσιολογικη χρονια φετος.
Οσο για τα φιδακια, κι αυτα τον Φεβρουαριο ξυπνουν φυσιολογικα.

Foris Mouratidis είπε...

Μπρρρρρρρ ανατριχιασα.

chaniabee !!!! είπε...

Μάλλον θα σε μαλώσω……. Αν είναι όφης και όχι οχιά τότε δεν είναι δηλητηριώδες. Αυτό το ταλαίπωρο σε σωνει από τα ποντικάκια που θα σου φάνε την κασόνα και θα κάνουν φωλιά μέσα!! Και εγώ τα τρέμω ρε γαμοτω αλλά και αυτά συντοπίτες μας είναι στην γη!!

melibevias είπε...

Ναι είναι όφης ‘οχιά’ ακριβώς όπως το γράφω
Εάν κάνεις κλικ και ζουμ πάνω στην εικόνα φαίνετε πολύ καθαρά η ζικ-ζακ γραμμή στη πλάτη.

Score :
Λάθη (6):