. Στηρίξτε τους Μελισσοκόμους παραγωγούς(και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από εκεί πηγάζουν όλα) όλοι έχουν συμφέρον από αυτούς στήν Ελλάδα καί σέ όλο τό κόσμο.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Μέλισσα και ο μύθος.

Η θεά Δήμητρα κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία είχε πολλές ιέρειες υπό την επίβλεψή της. Μια από αυτές η μέλισσα ,και γιαγιά στην ηλικία ήταν πολύ εργατική και πολύ σεβαστή γυναίκα. Αυτός ήταν ο λόγος που η θεά την ξεχώρισε από όλες τις άλλες ιέρειες και για να της ανταποδώσει την καλοσύνη και την εργατικότητά της την μύησε στα απόκρυφα μυστήρια και θεϊκά μυστικά. Η γριά μέλισσα έλαβε τη γνώση αυτή από τη θεά και έπρεπε να την κρατήσει για τον εαυτό της, δεν μπορούσε δηλαδή να αποκαλύψει τα θεϊκά μυστικά σε άλλους. Οι άλλες ιέρειες όταν έμαθαν ότι η γριά μέλισσα είναι γνώστης των θεϊκών μυστηρίων και μυστικών την πίεσαν πολύ να τους τα αποκαλύψει. Η μέλισσα όμως έμεινε ακλόνητη στη στάση της και δεν τους αποκάλυψε τίποτα .Αυτή όμως η στάση εξόργισε απερίγραπτα τις υπόλοιπες ιέρειες και έτσι περισσότερες και πιο νέες που ήταν αυτές την διαμέλισαν σε μικρά μικρά κομματάκια. Η θεά Δήμητρα όταν το ανακάλυψε αυτό εξοργίστηκε πάρα πολύ και τιμώρησε πολύ αυστηρά τις υπόλοιπες ιέρειες με έναν μεγάλο και φοβερό λοιμό. Από τα μικρά μικρά κομματάκια της γριάς μέλισσας και τα απομεινάρια της δημιουργήθηκαν πολλά σμήνη , αυτά τα μικρά έντομα που υπάρχουν ακόμα μέχρι και σήμερα , και προς τιμή της γριάς μέλισσας ονομάστηκαν μέλισσες.
 Ετσι και εμείς σήμερα έχουμε και καλλιεργούμε αυτό το θαυμαστό έντομο τη μέλισσα, αυτή
 για να μας ανταποδώσει την φροντίδα μας, μας δίνει το μέλι της.
Μέλισσες υπήρχαν ,υπάρχουν, και θα υπάρχουν ότι και να γίνει ,μπορεί να μειωθεί ο συνολικός τους αριθμός για κάποιο λόγο αλλά η φύση θα συνεχίσει να τις καλλιεργεί και κάπου σε μια γωνία της γης θα επιβιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Score :
Λάθη (6):